Jag såg precis på frukost-TV. Det som är kul med att låta dumburken stå på medan man jobbar är att man får nyheterna repeterade för sig ett par gånger och kan skrocka igen åt de där fina små detaljerna.

En man berättar vad han tycker om att sitta fast i snökaoset:
“Ja, man vill ju komma hem och sova, man ska ju upp i morgon också … och sen är man lite hungrig också, det var ju ett tag sen man åt.”

Kanske inte helt ordagrannt citerat, men mannens poäng framgår. Han framför argument för att tillåta sig att vara lite butter så det är inte bara tomt gnäll. Det är inte bara för att komma hem till sin borg som en annan janne som han är otålig. Nej, han tänker på konsekvenserna för morgondagen. Och han är inte bara slentrianhungrig utan det var ju faktiskt ett tag sen han åt. Jag saknade dock lite aggressivitet i allt passivt jämnmod. Föraktet mot Vägverket som alltid är för sent ute t ex. Kanske en känga åt de tyska långtradarna som inte kör dubbat. Kanske har Svensson vant sig vid att låta kvällstidningarna och bloggarna rasa mot allt som är jobbigt. Så att man kan glädjas över att få vara med i teve istället.

I alla fall. Det här är ett typiskt fall då det hade varit bra att ha en kexchoklad liggande i bilen. Glöm inte det vänner.