Jag befann mig i närheten och ändå så långt bort. Medan Takako och Mikaeru kollade på kungligheter i bur, likt de två eh… pojkarna..(?) på bild nr 2, satt jag på en annan plats i staden och förundrades över ekonomer som solar i bikini eller i bara mössa i parken där alla andra ekonomistudenter är publik.

Eller, det var ju inte bara ekonomer i bikini och mössa, det var ju jag och min sommarlovsfirande vän också. Fråga mig inte varför vi valde just den parken. Vi kan se det som en sociologisk studie.

Vi satt i alla fall där. Skulle vi ha flyttat en meter åt ena hållet skulle vi ha stirrat rakt ut på en parkering. Skulle vi flyttat en meter åt andra hållet skulle vår picknick blivit lika mycket underhållning för ekonomerna som alla solande människor var. Så vi satt där vi satt. Och det var fint. En riktig sommaridyll. Ett bollträd, massa buskar och vita blommor. Det var vårt stillsamma sätt att fira Linné. Med varm sol, picknick och alfapet mitt bland buskarna och de där vita blommorna som luktar så illa.

Mitt i vårt Linnéfirande såg vi ett tåg av små, små människor gå förbi. De såg annorlunda ut. Förutom att de var små hade de konstiga kläder.
– Maskerad!
, tänkte vi.
– Undrar vilket tema det är, funderade vännen.
– Jaa.. det är ju Linnés födelsedag, kanske kan det vara blommor? sa jag.
– Men, jag undrar varför ett av barnen var utklädd till Kreml? Vi kom efter en stund fram till att det kanske inte var Kreml den lilla människan var utklädd till, kanske var det en kotte. Det var ju trots allt Linnés födelsedag. Såhär i efterhand verkar det ha varit en ganska bra gissning.